Kindercoach Anneloes

Klik hier om de ondertitel te bewerken

SOS Kinderen / Peuters en Emoties

Opvoeden is: 

ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag


Dat is het motto van SOS Kinderen en Emoties.

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te leren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.
Maar hoe?… In deze workshops krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk.


Introductieworkshop


In ca 1,5 uur ga ik met de deelnemers in op de werking en belangrijkste functie van emoties. Waarom hebben we ze eigenlijk? Hierdoor ontstaat inzicht en dat is de basis om anders te kunnen kijken naar kinderen die een (heftige) emotie laten zien. In deze workshop laat ik de deelnemers kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe je als ouder/opvoeder hier je bijdrage aan kunt leveren. Dit geeft meer begrip en daardoor meer rust. De deelnemers gaan naar huis met een aantal concrete tips, waar ze mee aan de slag kunnen.

Deze workshop kan op locatie maar maar ook bij jouw thuis in een vertrouwde omgeving gegeven worden. Bijvoorbeeld met een aantal vrienden, bekenden of familie.

Wil jij graag de huiskamerworkshop, dan kom ik naar jou. Jij als gastvrouw zorgt voor 6 deelnemers, koffie/ thee en wat lekkers en jij mag gratis! (minimale deelname van 4 personen)


Kosten

De introductieworkshop kost  € 15,- per persoon.

Voor organisaties maak ik een offerte op maat.3- delige workshop (3 x 2,5 uur)

In 3 avonden van 2,5 uur krijg je bruikbare tips en word je geïnspireerd om wellicht op een andere manier te kijken naar lastige situaties. We kijken naar de werking en functie van emoties en wat kinderen te leren hebben. Je leert o.a. hoe je kinderen kunt leren zélf ruzies op te lossen, je leert omgaan met angst en verdriet van je kind en tips voor het werken aan zelfvertrouwen.


Kosten

De workshop voor 3 avonden kost €85,- per persoon (minimale deelname is 4 personen).


Meer informatie over SOS Kinderen en Emoties kun je vinden op https://sos-kinderenenemoties.nl.